Hjem Nyheder Gården Økologi Billeder Kontakt Om os

 

Østergaard.

Østergaard er beliggende i naturskønne omgivelser ned til Karup Å, 12 km syd for Skive i den lille hyggelige landsby Mogenstrup tæt på friskole og børnehave, som næsten dagligt besøger gården på deres gåture for at hilse på heste, køer, kalve samt gårdens 3 hunde.

Østergaard har siden overtagelsen i 2006 gennemgået en gennemgribende renovering, hvor stuehuset af respekt for historien er renoveret, men bevaret i den gamle stil. Den gamle vognport var ved at falde sammen, men er nu genopført også i den gamle stil, så gården stadig har sit oprindelige udseende.

Så tidligt som i 1996 blev gården omlagt til økologisk drift og består i 2009 af 215 hektar fordelt på 3 ejendomme. I alt drives der 310 hektar med forpagtninger.

Alle køer er på græs, kvier og goldkøer går på engen og bakkearealer langs ådalen. Markarbejdet klares af gårdens ejere på nær fintsnitning og gyllekørsel, som hovedsaligt klares af Rønbjerg Maskinstation.

Til hjælp med den daglige drift er ansat et ukrainsk ægtepar, som bor i et hus ved siden af gården.

Besætningen består i 2009 af 200 køer plus opdræt af racen Holstein der leverer 1,9 millioner kg mælk om året. Køerne fodres med græs, ensilage, kraftfoder og korn. Den producerede mælk leveres til Thise Mejeri, da vi som økologer ønsker at produkterne bliver behandlet og solgt som kvalitetsprodukter.

Malkning foregår automatisk ved hjælp af Lely A3 malkerobotter som er etableret i 2008. Tyrekalvene bliver solgt videre til en opdrætter af Dansk Kalv.

"Østergaard" er en besøgsgård klik her for yderligere oplysninger

 

"Østergaard's" historie findes ved at klikke her